Ásvány kínálatunk

Ásványbolt

Holdkő

href="images/kepek/holdkő.jpg" class="galimg_inner">

Ásvány leírása

A holdkő a földpátok csoportjába tartozó elegykristály. Káliumföldpátot és nátriumföldpátot tartalmaz, melyek a lassú lehűlés következtében lemezes, lamellás szerkezetűvé alakultak. Ezeken az ikerlemezeken a beeső fénysugarak megtörnek, szétszóródnak, ez hozza létre az egyedi vizuális hatást, melyet adulár-effektusnak hívnak. Azt, hogy ez a sejtelmes derengés kékes vagy ezüstfehér fényudvart képez, a perlitlemezek mennyisége és vastagsága határozza meg.

Érdekesség:
A holdkő elnevezése az ásvány varázslatos fényjátékára utal, mely aHold sejtelmes ragyogásához hasonlítható. Ásványtani nevénadulárnak hívják, ezt a nevet a svájci Adula hegyről kapta. Az arab országokban napjainkban is a termékenység jelképe, ezért a hölgyek ruhájukba varrva viselik a köveket gyermekáldás és családi béke reményében.

Gyógyhatásai: Menstruáció idején, szülés után és a klimax alatt is nagy segítséget nyújt; segíti a tápanyagok felszívódását, erősíti a csontokat és segít a bőr, haj, szem, máj és a hasnyálmirigy elváltozásaival járó betegségek leküzdésében.

Csillagjegyei: rák, bak és halak


Megvásárolható termékek