Ásvány kínálatunk

Ásványbolt

Jáspis

Ásvány leírása

A jáspis átlátszatlan, mikrokristályos kvarc változat. Megjelenési formája tömött, fürtös, vesés, cseppköves. A szilicium-dioxid mellett akár 20%-ban, szerves anyagokat és ásványi oxidokat tartalmaz, ezek határozzák meg kémiai és fizikai tulajdonságait, például: színét, mintáját, és megjelenését. Egyszínű jáspis ritka, általában sokszínű, tarka, mintás, csíkos felülettel rendelkezik. Jellemző színe a piros, vörös, zöld, sárga, barna és néha a kék. Kísérő ásványai az achát és az opál.

Érdekesség: A jáspis a görög "jasper" szóból származik, melynek jelentése foltos, pettyes kő, szinoníma neve: szarukő. Egy régi legenda szerint megvéd a gonosz szellemektől és erőktől, bátorságot ad és a fájdalmat enyhíti. A vörös jáspis a vért szimbolizálta az indián kultúrákba, szerintük a legjobb kapcsolat a föld energiájával.

Gyógyhatásai: Erősíti az anyaméhet, enyhíti az altesti fájdalmakat. Segít álmaink felidézésében, bátorságot ad, összehangolja a csakrákat és egyensúlyba hozza a Yin és Yang energiákat.

Csillagjegyei: kos, szűz, mérleg és skorpió


Megvásárolható termékek