Ásvány kínálatunk

Ásványbolt

Kén

Ásvány leírása

A kén a periódusos rendszer egy kémiai eleme. Vegyjele S. Nemfémes, íztelen, kellemetlen szagú, természetes formájában sárga kristályos szilárd anyag. A természetben elemi állapotban is előfordul vulkángőzökben, fontosabb – a természetben megtalálható – vegyületei a szulfátok és a szulfidok. Kétféleképpen keletkezik: a kőolaj-finomítás melléktermékeként, vagy a vulkánkitörések után, amikor már csak gőzölög a vulkán, akkor ebből a kigőzölgésből kicsapódik. A legnagyobb lelőhelyei így olyan országokban vannak, ahol sok a vulkán, például az USA-ban, Szicíliában, Peruban, Chilében, Japánban, vagy Mexikóban.

Érdekesség: A kén a só, a mészkő, a szén és a kőolaj mellett a vegyipar öt legfontosabb alapanyaga közé tartozik. A kén 85%-ából kénsavat állítanak elő, amit a műtrágyagyártáshoz használnak.

Gyógyhatásai: Daganat területére helyezve csökkenti a sejtburjánzást. Hasznos láz és fertőzés esetén. Enyhülést nyújt a fájdalmas duzzanatokra, ízületi problémákra. Gyógyítja a bőrbetegségeket. Jó a bőr és a kötőszövetek, zsírszövetek alapos tisztítására. Enyhíti a nehézfém mérgezést.

Csillagjegyei: Oroszlán


Megvásárolható termékek