Ásvány kínálatunk

Ásványbolt

Malachit

Ásvány leírása

Jellegzetes mályvazöld színű, ennek a zöldnek sok árnyalatában megtalálható, a legvilágosabbtól a feketészöldig. A tömeges példányokon az árnyalatok kanyargós futású sávokban változnak, különleges rajzolatot létrehozva. A malachit mállástermék, és a legkülönfélébb réz lelőhelyek oxidációs övezetében keletkezik, gyakran azurit, kuprit és más ásványok társulásában; tűs és prizmás kristályai tömegesen jelentkeznek.

Érdekesség: A malachit neve a malakhé (jelentése: mályva) vagy a malakosz (jelentése: puha) görög szóból származik. Az ókori görögök és rómaiak igen kedvelték; Plinius azt írja róla, hogy gyerekek viseljék talizmánként, mert megvédi őket a rontástól, szemmel veréstől és mindenféle veszedelmektől, gyógyírként pedig sebekre ajánlja. Használták festékalapanyagként is: a római nők malachitporral festették a szemhéjukat. Az ókori Egyiptomban gyakran használták falfestményekhez, zöld színként. Az egyiptomiak a remény és a bizakodás köveként tisztelték.

Gyógyhatásai: Szülőkőnek is nevezik, mert enyhíti a szülési fájdalmakat; minden féle női probléma orvoslója. Jótékony hatást fejt ki a látóideg, a lép és a pajzsmirigy területén, hasznos asztmára és szédülésre, segíti a törött csontok gyógyulását.

Csillagjegyei: bika, mérleg, skorpió és bak


Megvásárolható termékek