Ásvány kínálatunk

Ásványbolt

Rózsakvarc

Ásvány leírása

A kvarcok csoportjába tartozik. Ez a rózsaszín legkülönbözőbb árnyalataiban pompázó ásvány áttetsző, általában egyenletes színeloszlásban fordul elő. Gyakran hatágú csillag alakú aszterizmus figyelhető meg az ásványban, melyet a kvarcban található erezettség és a fénysugarak áthatolását akadályozó zárványok okoznak. Tömeges megjelenésű, általában nem jól kristályosodik. Nagyon kemény ásvány, nem hasad, viszont könnyen törik, ezért megmunkálása nagy óvatosságot igényel.

Érdekesség: A rózsakvarc nevét jellegzetes színéről kapta, melyet a kvarcban található titán és mangán okoz. Sugárzás hatására színe megváltozik, erős napfénynek kitéve hamar kifakul. Az ókori mitológia szerint a szerelem isteneinek ajándéka ez az ásvány, melyet az emberiség számára küldött.

Gyógyhatásai: Erősíti a szívet, a keringési rendszert, a csecsemőmirigyet, a tüdőt és a veséket. Fokozza a termékenységet, valamint a testfolyadékból eltávolítja a szennyező anyagokat. Alvási zavarok, rémálmok esetén és depresszió kezelésénél is alkalmazzák nyugtató hatása miatt.

Csillagjegyei: bika, rák és mérleg


Megvásárolható termékek