Ásvány kínálatunk

Ásványbolt

Turmalin

Ásvány leírása

A turmalin féldrágakő, trigonális vagy hexagonális kristályrendszerben alakul ki, kristályai néha több centiméter hosszan elnyúlt oszlopokban, oszlopcsoportokban fordulnak elő. Leggyakrabban gránithoz kapcsolódóan pegmatitosan keletkezik. Neve a szingaléz ’turmali’ szóból származik, jelentése: drágakövek keveréke. Páratlan színskálával rendelkezik, gyakran különböző színek és azok árnyalatai jelennek meg egy ásványban, az egyszínű kristályok igen ritkák. Vannak olyan turmalinok, amelyek napfény és/vagy mesterséges fény hatására változtatják a színüket. Különleges tulajdonsága, hogy a kristály melegítés, majd lehűtés, valamint nyomás és dörzsölés hatására elektromos töltést kap.

Érdekesség: Egy régi egyiptomi legenda szerint a turmalint a Föld középpontjából egy szivárvány hozta fel, ezért szivárványkőnek is nevezik. A változatossága miatt pedig már ősidők óta mágikus hatású kőnek gondolják, a holisztikus gyógyítók pedig egyenesen a gyógyító ásványok királyának.

Gyógyhatásai: A turmalin enyhíti az olyan negatív érzéseket, mint a szorongás, a félelem és pánikhangulat; erősíti az önbizalmat és erőt ad az új terveink kivitelezéséhez. Összehangolja a jobb és bal agyféltekét, hasznos segítség a diszlexia megszüntetésében. Javítja a vese működését, segíti a méregtelenítést. Csökkenti a feszültséget, eloszlatja a nyak és a hát merevségét; jótékonyan hat a szexuális zavarokra azáltal, hogy feloldja az érzelmi blokkokat, melyek gátolják a szexuális felszabadultságot.

Csillagjegyei: bak (zöld és fekete), skorpió (zöld), mérleg (zöld), oroszlán (zöld és rózsaszín), rák, ikrek (zöld), bika és a kos (rózsaszín)


Megvásárolható termékek