A Mátra Ásványház szolgáltatásai:- Asvány bemutató (UV kamrával, UV aktív ásványok bemutatásával)
Asványok 3 teremben kerülnek bemutatásra, az UV kamrában rövid és hosszú hullámú UV fényben figyelhetőek meg az ásványok.
A kiállított ásványok folyamatosan bővülnek, cserélődnek. E mellett a kiállításba bekerültek az ásványgyűjtő túrákon gyűjtött ásványok is.

- Csiszoló műhely bemutatása
Az érdeklődők saját maguk is kipróbálhatják az ásványok elvágását és a síkcsiszolást. Előzetes időpont egyeztetéshez kötött

- Aranymosás
Aranymosó tállal ásványgyűjtéssel egybekötve is. Téli idpszakban nem elérhető.

- Kincs keresés. Téli idpszakban nem elérhető.

- Ásványgyűjtő túrák
Szervezett ásványgyűjtő túrák terepet jól ismerő túravezető vezetésével, előre meghirdetett időpontokban, csoportok részére egyedi időpont is kérhető. Csoportos túra igényesetén előre leegyeztetjük, milyen ásványt szeretnének gyűjteni és olyan helyre visszük a csoportot, ahol biztos fognak tudni gyűjteni a választott ásványból/ásványokból.

Születésnapra, névnapra ajándékozzon élmény túrát, ásványgyűjtéssel egybekötött ünneplést. Több Budapest közeli gyűjtési helyszínünk piknikezésre is alkalmas.Az ásványgyűjtő túrák részleteiről érdeklődni és egyedi túrákat leegyeztetni a Mátra Ásványház facebook oldalán (www.facebook.com/matraasvany), az asvanytura@gmail.com email címen és a 06-30-4881775-ös telefon számon lehet.- Gyűjtött és bepiszkolódott ásványok finom tisztítása, ultrahangos tisztítóval


- Ásványok vágása
15 cm vastagságig tudjuk elvágni a Mátra Ásványházba behozott ásványokat.

- Ásványok csiszolása
Az egyszerű sík csiszolatoktól, a marok köveken át az ékszer készítésig (kaboson, medál, gyűrű , nyaklánc, stb) mindent tudunk vállalni akár hozott, vagy a Mátra Ásványház által kínált ásványok (acháttól a zafírig) közül kiválasztott darabokról legyen szó.


  • Ásványtúra honlapja

  • Mátra Ásvány facebook oldala